Malaysian Hero on My Heroes Ability

Starting from today onwards, my blog will dedicated special for My Heroes Ability (until further announcement) --> Malaysian View On MHA!!!

Shocking news today! Nuke BOMB!!! OMG!!! Besh giller ar!!! NAK! NAK! (Menyessel aku kuar dari branch Matter...tapi takpo...tunggu aku level 50 kang..HAA!!!)


And yeah, teleportation, at first, aku nak giler learn ability nih, tapi pas pikir2 balik (especially baca2 komen2 yang sedia ada) aku batalkan niat, sebab setakat ni aku tak gi FFA sangat so tak memerlukan immunity against immobile. Walaupun ku tempted dengan instant travel feature ittuh, tapi aku da ada flight, lagi besh ada wings...hehehe...other stackable properties pun owkey la but nevermind, i pass on this on...(temptation yang hebat!)

Oh yeah, disebabkan aku da ditching Superhuman Strength semata2 kerana temptation yang berabes ittuh, aku telah memiliki ability Precognition yang mana aku telah mendapat alamat baik dari MHA Creator tentang NEW BATTLE SYSTEM! Ini previunya...


So jangan lupa, for more Malaysian view on MHA of Facebook, visit ma blog yo! And follow this link for my own opinion on MUST-HAVE ABILITIES See ya!

Argh!My Heroes Ability under maintenance!


what to do bila MHA under maintenance? watch Heroes series...

Update on My Heroes Ability (MHA)

Baru-baru ni, hasrat aku untuk unlearn actions yang aku main sesukahati je beli dah terlaksana dan sekarang, I'm a proud owner of three abilities; healing, superhuman strength & invisibility. Sekarang ni on the way nak beli ability flight sebab aku nak menjelajah The World! Yeah. Banyak lagi abilities on the list yang nak learn but levelling up is getting harder. Aku sekarang dah mencecah level 30++, sedang berusaha untuk menuju 40++, 50++ dan akhirnya level 60.
Sekarang ni yang betul2 menarik minat aku untuk main game ini adalah:
1) levelling up to 60
2) pelbagai statuses (positives and negatives)
3) great ability tree
4) users yang friendly, helpful dan kreatif dalam forum
5) energy points yang replenish
6) stackable properties

Wish me luck!

finding the right group in my heroes ability

Because i'm so addicted to this game, i have decided to join a group, especially the one that can help me get enlightened so that I will gain exp at faster rate. Some the groups that I browse offer" predict couse of events" and some even offer "share knowledge". In the end, I've chosen this group. Not only did the logo look kewl, they are very helpful&friendly too. :)

By the way there's even a tutorial on how to get your nick colored. check it here:
http://www.facebook.com/topic.php?uid=6568019289&topic=7334
http://www.computerhope.com/htmcolor.htm

Anyway, feel free to share knowledge with me at my hero's profile:
http://apps.facebook.com/ability/profile/1642842

currently, i'm settled with The Spirits. they are helpful, friendly and the logo looks kewl too! :)

Fantasi Faries

Ampun maaf sebab lama tak update blog sendiri sampai bersawang sebab sibuk dengan SDV Logbook. Aku telah menonton Spiderwick Chronicle, cerita yang memang aku tunggu-tunggu. Nampaknya bertambah satu lagi siri filem fantasi yang mahu ditonton; Harry Potter, Narnia, Spiderwick dan His Dark Materials (Golden Compass). Spiderwick memang mengasyikkan!
Terkini, aku terlalu taksub dan teruja dengan aplikasi "My Heroes Ability" dari Facebook. Aku memperoleh kuasa penyembuhan dan sedikit masa lagi aku sedang berusaha untuk mempelajari kuasa precognition untuk mempercepatkan proses enlightenmentku.

Aku juga sangat leka dan lalai dengan permainan ini yang ku main dengan adikku Rina. Kami begitu sibuk menambah-nambahkan citizen di bandar masing-masing. Aku mahu menjadi bandar nombor satu di dunia. Ini bandarku yang terkini. (Rina cemburu aku ada McD!)

Hanya 2 game ini sahaja yang benar-benar buat ku melekat di Facebook. Selain daripada itu, aku suka-suka juga menambah koleksi "patung-patung" comel.

Jadi kalau ada masa, singgah-singgahlah menambah citizen di bandarku atau tidak pun, memberiku status "enlightened"!

p/s: Mungkin ada yang hairan mana hilang semua blog posts dan entries terdahulu. Semuanya telah dipindahkan ke "satu address yang lain" atas sebab-sebab keselamatan. Untuk mengakses dan mendapatkan lebih maklumat bolehlah menghubungiku!