Draf Resolusi 2009

In random order "rojak"
1) Register gym, fit kan badan
2) Settle kan lesen keta, beli keta Myvi
3) Consistently bayar PTPTN
4) Changing the course of my work
5) Amek master, either oversea or not
6) Awek-less to awek-ful
7) Deco my crib
8) Travelling lagi
9) Another image makeover
10) Start saving!
11) Get rid of unappreciative friends & kill enemies
12) To be more generous and sharing

To do list:
Games - MySims, Starcraft 2, Diablo III, The Sims 3
Movies - Angus, Thongs & Perfect Snogging, Bedtime Stories, Beverly Hills Chihuahua 

Answering The Pictorial Tag

(This tag is from both Khaliff Faid and Achtung)
Do you think you're hot?
I'm both Hot and Cold (borrowing Kate Perry's song title). 
I can be as hot as the models on the runway and cold like the nerds and geeks and weirdos.
Upload your favourite pictures of yourself and why do you like that pictures
The first few pictures chronicled some of the monumental moments in my student's life.

my mum attended my Hari Kecemerlangan 2000. photo taken by my dad

modelling for KPZ Chinese New Year 2002. silly-willy

as lead role in theatre Ludin for Inter-College

MC MAKP 13 wearing baju pengantin lecturer

as the green casanova chorus for theatre Satu Lagi Kisah Cinta in MAKUM 2004. we won 3rd place

practical at Royal Malaysian Police HQ at Bukit Aman. the friendliest people you could ever met.

speech for MAKP 14 and won Best Student Award

speech for 30th UPM convocation

my last intervarsity debate at Institut Integriti Malaysia. we won 2nd place

the first and the last memorable official UPM debaters dinner

the day I turned 22nd. The Red Birthday Bash, inspired by my "red eye" illness.

me crushing Malam Gemilang Kinabalu despite us Sarawakians with Along (not in the picture)

The next batch of pictures are memorable moments with my closest friends

MC-ing the first underground SDV par-tay (and only two SDV pictures included here for obvious reason)

the last time all of SDV frontiers gathered (except traumatic Angah of course)

the fab four: Farhan, Boy, Kai and Zack at Genting June '07

Wadah Perdana generations: Kai, Achtung and Zuhaini

the brotherhood of travelling pants: Zoulz, Boy, Kai and Zack at Ulu Yam

one of the rare picture of me attending Boy's friend's wedding at Kuantan

me with attitude at Batu Hitam, Kuantan

one of the Uniquely Singapore 2008 set of pictures

me, taking a spiralling shot at you

posing Santa Faries

me trying to fix my love, the first PC
When was the last time you ate pizza?
Last few months at Pizza Hut Tesco Ampang with my family. (What's the need of this question actually?)
The last song you listened to?
Alif - Akan Tiba (Because it reminds me to slow down in search for love) (Again, typical tag question which felt disconnected with the other questions)
What are you doing right now besides this?
Reminiscing the chronicle of my life as I answer this pictorial tag.
What name would you prefer besides yours?
I have many names; Kaizar, Faries, Adam, Kai, Kyo, Radin, Odin, Eden, KM, Aerol, Deng, Andi.
Who are the next people you will tag and why?
None. So this chain tag would stop here. :)
p/s: If any of you have tagged me for the past few months, remind me back to answer them cos' I don't keep track with all the tags :)P

Mobile Mania is Back!

(Nokia N97 as revealed at Nokia World '08 in Barcelona)
After purchasing N96, I'm still torn apart between N96, N95 8GB and Samsung 8MP. Actually I do think N95 8GB is enough for me already. There's not much differences between both Nokia models. I don't really need that added 8GB anyway. But I'm not so sure about what I will do with the phone in the future but my previous phone doesn't store much data because I always keep uploading them into my PC. Even more, I like N95's unique-shape than the generic-looking N96. Apple iPhone anyone? I think if I want to go browsing I'll just either get iPod Touch or Asus EEE PC rather than having the so-so iPhone. Both are the best alternatives available for Internet on the go. How about some offerings from LG, Sony Ericsson or HTC? Perhaps some famous cell phones models from Gossip Girl? Oh how I can't really wait to trade N96 for N97 next year. Touch screen, slide-out full QWERTY keyboard, 32GB and hopefully 8MP with more camera tricks such as face detection, anti shake to make it one hell of camera-killer! And I dreamed Xenon flash too! Haha! OK, so maybe for the next N98 :P BTW, I'm so in love with N97!

Anyway, my N96 has replaced the need of digital camera (but I do think that a proper digicam is still very much in need. DSLR!), land line telephone (but of course!), portable gaming console (I think not because I still favor PSP, but thinking back about it, yeah, I already ditch my PSP sometimes ago), MP3 player (I still need my smallest iPod cos it doesn't drain the battery power away), GPS system (oooh, I still don't very much need this stuff. I was born a streetwise guy. Ooops!), calculator (to this I say, "Absolutely!". Who need to bring a hefty calculator in their pocket? Except if you are an engineer and calculator is like your lifeline!) and alarm clock (though I do think that a traditional alarm clock is still the best but I rely very much to my handphone's alarm clock to wake me up!). Do you sleep with your cell phone(s)?

Just because Gossip Girl is all about reading the famed blog, a good cell phone is a must for every characters to keep up-to-date. Most Gossip Girl characters favored LG brand as their cell phones. The golden goddess of Gossip Girl, Serena used iPhone only once that is in the first episode. She preferred to use slider models such as the blue LG Chocolate in the first season and black LG Venus in the second season before changing her cell phone to pink Samsung FlipShot in the last few episodes. (Noted that Georgina Sparks used pink LG Venus before) The social-strategist, Blair used LG eNV for both season, but different colors from orange to maroon. The budding couturier, Jenny used pink RAZR in the first season and white HTC Touch in the second season (HTC is the maker of the Google's Android phone, the G1) "The" Chuck replaced his Moto Q in the first season with LG Dare. Lonely boy Dan upgraded from RAZR 2 to LG Chocolate 3. Nate with the cool Samsung Glyde. All of them used Verizon phone service.

My current playlist: High School Musical 3 Cast - A Night To Remember, Leona Lewis - Run, Natasha Bedingfield - Pocketful of Sunshine (reminds me of Serena van der Woodsen), Misha Omar - Cinta Adam & Hawa, Irwansyah - Ku Tunggu Jandamu, Raffi Ahmad & Ayushita - Jangan Bilang Tidak, Stacy - Gagap, Azura - Muara Sesalan, Bienda & Yasin - Jiwa Sengsara, Estranged - Aurora.

p/s: Fahmi bought LG Q KS360 and Zul bought Nokia 5800!

What I Did Last Holiday

Actually Kaizar plan nak gi Brunei with my mum this 7-days holiday, tapi sebab my dad gi Dubai and no one to take care for my 3 little sisters so we need to stay in KL. Duh, baru je dapat cuti seminggu. Sayangnya. So, this is the list of what I've been doing for the whole holiday. (Mind that I will keep updating this entry until the seventh day)

First day: After balik dari keje at 7 am, Kaizar wat laundry dan sementara tunggu kering, tidur sampai kol 7, lipat-lipat baju then Cliff dan Anne call from MidValley so gi sana. Window shopping sket pastu makan hot plate kat tingkat paling atas.

Second day: Tidur sepanjang hari then my dad call and bring me back home to UK.

Third day: Bangun tidur and went to Kotaraya. Akhirnya dapat gak beli GTA IV! (Tapi belum install lagi) Termasuk The Sims 2 Mansion and Garden Stuff dan World of Goo! (World of Goo best giler! First time main sampai abes two chapters dan sedar-sedar da nak pagi) Cari-cari DVD Twilight dan High School Musical 3 tapi lom kuar. Anta PS2 kat kedai game. Tauke kata kemungkinan lens atau motor yang rosak. Next gi Bukit Bintang. The tour usually includes Pavilion, Lot 10, Sg Wang Plaza, Low Yat Plaza dan Berjaya Times Square. Most of the day I spent looking for Gossip Girl novels (bought at Borders, 3 books for a price of 2 books only promotion) dan trilogi Inkheart, 3 in 1 book dapat diskaun 20% hanya di toko buku Times, Pavilion. Pastu nak makan, try gak cari Burger King kat Bukit Bintang sebab cam kempunan Whoopers tapi tak dapat, so makan KFC kat Sg Wang Plaza.

Fourth day: Ari ni mak ajak gi Mutiara Damansara. Tour kali ini include Ikea, Ikano, The Curve dan Cineleisure. Mulanya nak sampai ke Tesco dan Courts tapi sebab da malam so tour ditamatkan awal. Mula-mula beli christmas tree and christmas light bulbs kat Ikea, then beli buku Harry Potter with 20% discount and completed my Gossip Girl collection kat Borders, The Curve. Lastly makan-makan kat Ikea.

Fifth day: As usual, bangun lewat. Pastu melengkapkan lawatan ke KL (kononnya) dengan ke KLCC. Toko buku terakhir untuk ditakluki adalah Kinokuniya. Then ke LowYat untuk jumpe Cliff nak beli external hard drive. Pastu makan Nasi Goreng Ayam kat Lemon Food Court. Tak sedap langsung. And after thinking it through, I finally bought Nokia N96! (Read more in the next entry)

Sixth day: Woke up a lil bit early today, brought my mum & siblings to Sunway Pyramid! (With my mum driving the car and me as the co-driver of course!). Planned nak main ice skating tapi terpaksa ditunda. Bought some new clothes and caps. Went back to BTS for a while to pay a visit to my cat Mimi. Poor lil she-cat. Living alone all by herself.

Seventh day: No Zoo Negara. No Berjaya Times Square theme park. No Aquaria KLCC. No Genting Highlands. No Sunway Lagoon. Bangun lewat and just stay at home on the last day of my holiday. But before my mum sent me back to BTS, we dropped by at TESCO Tmn Midah. Is this how it should ends? Ah, life's like that.

New Facebook Game In Town!

Just when I thought I could get away from all Facebook games once and for all, this game is trying to suck me back into what have been making me an addict all this years. School of Magic! Oh y'all know how I really love magic and that my 2009 new year celebration party is going to be themed "Magic" with song from Pussycat Dolls as its theme song. Last year it's "Glamorous" from Fergie. So, guys and girls, I'm gonna give this game a chance to breath into my life for a little while, perhaps longer! Wait for the full review on this one!

Gossip Girl 12 & 13

I have just finished watching Gossip Girl episode 12 & 13 and I can't wait to share my thoughts. First thing of, the best quote from 13th episode. Chuck said to Blair that she's not his girlfriend so why do she need to care about him and this is what Blair said,"I am me. We are Blair-Chuck, Chuck-Blair. I love you" WAAA!!! Seriously one of the best moment to say that 3-words, but unfortunately Chuck answered "That's too bad". Huhu! Chuck's pale-face look-alike Twilights hero. Episode 12's highlight was that Jenny humiliated Vannessa by letting her wearing a see-through dress to the Snowflakes Ball. And as obvious as it is going to be, Bart finally died, in an accident, not truly a good way to kill him off just like that. And what about Dan-Serena-Aaron? As in now, I'm voting for Aaron because I really do think that enough is enough with Dan. Gossips is all about secrets and scandals. This time, I wonder what Rufus mean when he asked Lily at the station, "Is it a boy or a girl?" at the end of episode 13. Is it what I think it is, that either Serena or Eric is actually Rufus and Lily's love-child? Oooh, I really should be reading the Gossip Girl novels so I know in advance the storyline.

p/s: It's Laundry Day today and I've finished my laundry so just need to wait for them to dry and (window) shopping frenzy next! Just got back from MidValley with its circus-themed Christmas decoration! So Britney+Take That!

Disney Channel

Ask me what my favourite channel is and the answer would absolutely be Disney Channel. It is my dream to go to Disneyland someday, and perhaps having my own cartoon show. I love Disney original movies and TV series, That's So Raven, The Suite Life of Zack & Cody, Cory in the House, Hannah Montana (the ever lovable Miley Cyrus), and the new Wizards of Waverly Place. The last series seems to be on top of my current list of must-watch shows. I wonder which one of the 3 siblings would get to keep his/her power into adulthood because, "Only one child from a wizard family can keep their powers as an adult. When they get older, Alex, Max and Justin will have a wizard competition against each other to see who keeps their powers into adulthood". Time to make speculation! Magic world is always fascinating!

Next update: Wadi Unung, Sofea Zahra, Awan Dania

Gossip Girl after Heroes? Nay!

Wow! Watching the episodic third season of Heroes is absolutely the best thing to do every week. Heroes is the dream come true to all comic book fans and one of them is me. Every elements and timeline events in the series are carefully woven and fantastically structured. A work of completists and perfectionists, a perfect combination. Script writers are absolutely doing fabulous job. Every episode made me craved for more. This time they really made good use of time-travelling. The 12th episode titled "Our Fathers" would certainly be one of the best TV series episode on parenting issues it almost made me cry. The script is just so awesome I screamed with joy of knowing the real deal at every surprise it threw to me. And I really dig the Issac Mendez's comic book "The 9th Wonder"

(Updated on 19/12) I've just finished watching the 13th episode, the downfall of both Primatech and Pinehearst and the death of some characters that I hate, such as the negro man that feeds fear to grow stronger, Arthur Petrelli and Sylar. I wonder whether Sylar's death is permanent. By using the formula, Ando got the ability to supercharge other people's power, Peter Petrelli got his power back and Mohinder finally cured. It is the end of volume three and the beginning for volume four "Fugitives". Nathan Petrelli revealed the identities of all the people with abilities to the President and now they are all on the run.

A confession to make. After watching Heroes, it's hard to watch Gossip Girl as it made me felt so childish. So Gossip Girl screening will have to wait until I have the craving for more gossips, again. Till then, Ya-Ta!

Cerita Prosperity Burger McD


(gambar dari keropok.com)
Bismillah. Sesudah mengesahkan destinasi supper hari ini ke McD, awal-awal lagi di tempat kerja telah memasang angan-angan hendak pesan menu apa sesampai di tempat yang dituju. Mulanya Zet membawa kami bertiga ke McD Sri Petaling (dan sedikit nearly-accident yang tidak dapat dilupakan), tak diduga lah pulak McD yang disangka 24 jam selamanya ditutup untuk kerja-kerja pembersihan yang rasanya dah berkurun tak buat kot sebab tulah rasa makanan sedap semacam... eeeee.... Even pusingan ke Drive-Thru pun hampa. Cadang Zet ke Awan Besar via tol kononnya ada juga McD di lokasi berkenaan sekali lagi dikecewakan dengan kesilapan informasi yang diperolehi. Berkat cadangan Nadia setelah U-turn balik ke tol, kereta dipacu ke Taman Connaught yang rupanya jalan taklah jauh sangat dari rumahku syurgaku. Kagum jugalah mulanya sebab pertama kali sampai di McD berkenaan padahal dekat je pun. Tup-tup kat kaunter kami dikejutkan (dramatik) dengan berita yang Prosperity Burger dah abes! Nadia terus pecah perut gelak ketawa, menangis tak berair mata. Akhirnya aku pun akur dan pasrah dengan ketentuan Ilahi menikmati set burger Big 'N Tasty disertakan sundae strawberi kegemaran dan shakers fries. Kenyang beb tak terkata. Alhamdulilah.

Tiga Hari Demi Twilight

Inilah ceritaku yang mengembara demi sebuah filem dari Barat.

Hari pertama selepas kerja, terus ke The Mines dengan hajat ingin menonton Twilight tapi hampa. Twilight hanya ditayangkan sebelah siang. Filem pertama tanpa Twilight, sebuah animasi aksi bertajuk Bolt setelah diwar-warkan oleh Khaliff Faid. Sayangnya tidak dapat menonton versi 3D namun jalan cerita dan penceeritaannya tidak mengecewakan. Adegan demi adegan sentiasa mencemaskan bak kata omputeh "keeping you at the edge of your seats". Pulang dengan rasa riang ria bak kanak-kanak Ribena setelah menonton kartun.

Hari kedua dalam percutian berniat ingin menonton Twilight, sekali lagi mencuba nasib di tempat yang sama. Dan sekali itu juga hajat tidak kesampaian dan setelah berpusing-pusing sambil menyambar aksesori untuk PSP, akhirnya membuat keputusan untuk menonton The Day The Earth Stood Still lantaran tarikan pelakon utama Keanu Reeves. Kononnya apa juga filem lakonan beliau meletup dan boleh layan. Kali ini, 50-50, kecewa tidak, kagum pun tidak. Sepanjang filem bagaikan satu perjalanan yang sudah diduga tempat dituju. Tidak ada suspen dan tarikan sangat. Hanya cemas di saat-saat awal sebelum identiti makhluk asing didedahkan tetapi sebaik sahaja segala-galanya terang jelas lagi nyata tiada apa-apa yang diexpect melainkan menonton hingga tamat. Kurang memuaskan. Pulang dengan otak yang bergeliga bak saintis bertaraf antarabangsa.

Akhirnya hari ketiga, kiranya hanya ingin menghadiri reunion batch SMSS 9701 di The Curve, tetapi mungkinkah tertunai juga hasrat yang tak sudah ingin menonton Twilight? Walaupun ketika berbaris yang amatlah panjang untuk ke kaunter, dan skrin list tayangan menunjukkan wayang Twilight terakhir pukul 9.30 telah sold out dan hanya tinggal Platinum screening, tetap tabahkan hati jua. Tiba di kaunter, aku bertanya harga Platinum seat. Fulamak, RM40! Bukan tak ada duit, tapi semacam membazir semata-mata demi sebuah movie (walaupun kemaruk dan teramatlah kempunan). Mulanya sudah berkira-kira hendak menonton filem-filem yang lain, premiere Wild Child pukul 1, Rab Ne Bana De Jodi (Shah Rukh Khan film tuh). Nasib baik cik yang baik hati di kaunter tu kata yang rupanya ada seat lagi untuk menonton Twilight! Cumanya, seats yang tinggal adalah undesirable seats. Akhirnya kami membuat keputusan untuk duduk di barisan paaaaaling hadapan dan paaaaaling hujung, nombor 1 dan 2! Menonton lah jugak Twilight!

Twilight memang BESH! Penonton mulanya dibawa untuk mengenali watak-watak utama secara perlahan-lahan. Kemudiannya dipesonakan dengan kecantikan dan kekacakan watak-watak utama. Dari situlah penonton (akulah tu) mula dibawa arus filem yang membuai perasaan. Antara yang menarik, tak disangka-sangka puntianak punya kulit yang bersinar-sinar bak berlian di bawah pancaran sinar matahari. Tak perlu guna krim kulit pun. (Memang aku suka spoilers) Jalan ceritanya memang tidak berat, sebuah filem cinta yang klise dengan vampirism @ puntianak inggeris sebagai modal cerita. Latar belakang, baik dari segi muzik, skrip, sinematografi, stail lakonan, lokasi, semuanya disunting indah dan tersusun. Bagi yang bercinta, jangan sekali-kali tidak menonton filem ini (Walau apapun interpretasi anda dengan ayat ini) Mungkin kerana menonton tanpa awek, jadi aku rasa sedikit kekurangan di situ tapi tak mengapa. Aku akan beli DVD cerita ini dan memastikan aku tonton jugak bersama awek! Amin.

p/s: Twilight ni mengingatkan aku dengan PC game "Vampire Bloodlines Masquerade" yang best giler (padahal tak abes main lagi) Sebaris dengan RPG cam Oblivion, Fallout 3, dunia vampirism yang cacamerba and punya karakter tersendiri yang unik. Teringat The Sims 3 Nightlife expansion yang ada vampirism gak. Sekaligus membuat aku berfikir, "What will you do if you live for hundreds of years?". I think I want to be the most literate vampire ever live, reading books, listening to music and composing the greatest music and novel ever, the combination of both arts and literature. Suweeet!

Movies Yang Baru La Ni Sempat Tengok (draft tapi nak publish gak)

Sisterhood of Travelling Pants 2 - The sequel memang besh! Actually tengok yang the first movie after watching Gossip Girl. Movie yang melahirkan Serena van der Woodsen (Gossip Girl), Ugly Betty dan Gilmore Girls. Yang sorang lagi tak kenal. Tapi cam penah tengok from one of good drama series gak. Memang suke dengan Greek elements cam dalam movie Mamma Mia gak.
Borat - Waaa!!! Jangan tengok ini cerita depan budak2, memang 18 ke atas. Seelok-eloknya jangan tengok with your parents gak. Gerenti blush punyer. Nude scene, improper language, hisy, kalau masuk QA memang sebulan ar edit ini cerita saja (kononnyer la digimik-gimikkan). Oh inilah rupernyer Borat yang dimahsyurkan sangat tuh.
Ice Princess - Actually takder lar perasaan sangat nak tengok cerita ni but then dah my sis bawak pulang citer ni macam tertarik plak nak tengok. Memang inspirational ar citer. And best tengok bile korang rasa lonely giller (Sobsob) But memang two thumbs up gak ar movie ni sebab buat aku bertepuk-tepuk tangan dan gelak sorang2. Isyh, isyh, isyh. Aku rasa bersemangat kembali!
Bratz - Kahkahkah! Aku beli citer ni sebab nak kasi adik aku tengok (And secretly, aku nak tau citer ni setakat mana la bagusnyer) Well, mula-mula tu memang aku rasa FAKE giller citer ni tapi aku bawak bersabar dan buang rasa racist aku terhadap citer ni and after that baru la aku boleh enjoy skit2 citer. Alhamdulillah aku berjaya menghabiskan jugak tontonanku walaupun aku rasa cam nak tembak jer director citer ni.
Yet to watch: Igor, Twilight, Bolt, Antoo Fighter, Dance Flick, Star Trek (yang ada Sylar alias Gabriel from the Heroes series berlakon jadi Spock! Kahkahkah)