2009 Raya Pics (uploaded by KF)

The 7th Day of Raya

29 gambar baru
Collection of Raya open house at various places at: 1. Achtung's house - Taman Melati, KL 2. Cikgu Maria's house - Selayang, Selangor 3. Cikgu Rashid's house - Shah Alam, Selangor

The 8th Day of Raya


11 gambar baru
Beraya kat umah Tesha. Best sangat. Thanks Tesha. Tahun depan kita nak gi lagi.

Best Performances 2009 (uploaded by KF)




Special requested video!
Video ni dah kena block kat Youtube. Cepat-cepatlah korang tengok ye!

Video yang memang takkan dapat kat Youtube. Sebab MTV dah mintak block dah!
Beruntunglah korang dapat tengok video ni. Thanks to Kai!

Friday Night Dance List

Hey Mr DJ! Play these songs when I hit the dancefloor will ya?

Evacuate the Dancefloor - Cascada
Jump - Flo Rida feat Nelly Furtado
Starstrukk - 3OH!3 feat Katy Perry
Good Girls Go Bad - Cobra Starship feat Leighton Meester
When Love Takes Over - David Guetta feat Kelly Rowlands
Paparazzi - Lady Gaga
Knock You Down - Keri Hilson feat Kardinall Offshall 
Tick Tock - Kesha
Day N Nite - Kid Cudi
Obsessed - Mariah Carey
Hotel Room - Pitbull
Up - The Saturdays
Beware of the Dog - Jamelia
Mama Do - Pixel Lot
I Gotta Feeling - Black Eyed Peas

Khairul Sarkas-me


To Raya celebrators,
You gotta read this blog entry from "The Other Khairul & His Blog":
So it seems like I am SO not the typical blogger aite? :P
BTW, it's the "OTHER" Khairul yea.
For being so sarcastic about being a sarcastic, here's an award for ya! Holler!

Watch: Excitemo-meter for Cloudy with A Chance of Meatballs 3D and The Twilight Saga: New Moon. Plus G-Force 3D Review!


Can't hardly wait for The second installment of Twilight saga on the silver screen, New Moon! The war between vampires and werewolves. And it seems like lots of clothes were off from what I watched in the extended trailer of the film during MTV VMA 09...

Cloudy with a Chance of Meatballs would be another great animation to watch in the glorious 3D version too! So in love with anything 3D now! Perhaps I should try playing games like Bioshock and Fallout 3 using Nvidia's GeForce 3D Vision glasses?


And I've successfully watched another animation in 3D! G-Force, G for guinea pigs, gadgets, gizmos and gears; plus greatness! Lots of cute scenes in the movies especially involving the female guinea pig, Agent Juarez who gave comments like, "I look like Paris Hilton's chihuahua" and "G-Force's Barbie" The soundtracks from Black Eyed Peas are awesome! Plus, Flo Rida feat Nelly Furtado's Jump so groovy! Though some of the scenes are way too predictable but the scene where, "The mole IS the mole" totally blew me off! You gotta watch the movie to believe it! G for go, go, go 3D!

Lady Gaga Paparazzi MTV VMA 09 & Disney Princesses


Lady Gaga's Paparazzi performance at MTV Video Music Award 2009 @ NYC is the best performance ever! Pop Art Princess rawks & rulez! Jay-Z and Alicia Keys' Empire State of Mind finale was inspiring too!

So, which of these following Disney BFF combination you like? There are Miley Cyrus (Cinderella), Demi Lovato (Belle from Beauty & the Beast), Selena Gomez (Snow White) and Taylor Swift (Aurora from Sleeping Beauty)!

Gossip Girl Season 3 & Heroes Season 4


OMFG - Dan Humprey and Georgina Sparks of all the couples??? BTW, Chuck Bass and Blair Waldorf are so sweet as a couple. Serena Van Der Woodsen and Carter Baizen - trouble in the making. So is Nate Archibald and Bree Buckley, and Vanessa Abrams and Scott Rosson.

Heroes Season 4 is now on! Volume Five "Redemption" kick starts with two episodes!

Watch: Gossip Girl Season 3

And here we go again! Gossip Girl Season 3 this week and then Heroes Season 4 next week! Catch me wearing turqouise "baju melayu" this Aidilfitri celebration!

[Tag] By IkhwanKaizen

Current Top 5 English Songs Most Listen To
3OH!3 feat Katy Perry - Starstrukk, Mariah Carey - Obsessed, Cascada - Evacuate the Dancefloor, The All-American Rejects - I Wanna, Kelly Clarkson - Already Gone

Most Favourite Place To Visit and Why
Redang. My heart is only for Redang.

Your Dream Car
Hummer, Hummer & Hummer

Write with a proper and correct grammar of Bahasa Malaysia about yourself descriptions
Cacamerba personaliti - Aku pendiam, aku periang. Aku pasif, aku aktif.

Upload one of any pictures of yours and tell the readers why you upload that pic
Rambut baru beb

Your dream thing to do
To complete my first novel

Thanks on your participation. Now, send this to at least 5 of your friends...
Khaliff Faid, Jon Hafkian, Rizz, Ucu, Erazamankini, Khamrul Rasyid Sohhimy, Ateh

Happy Belated Birthday Madi!

Madi, Khaliff, Wote, Zegna, Kaizar, Albert, Mac
Boy, Wes, Edi, Along

Ini pula kisah 3 Housemates Bandar Tasik Permaisuri (BTP), bukan 3 Housemates BTS ya. Dengan berakhirnya parti hari jadi Madi hujung bulan Ogos yang lepas, maka lengkaplah kehadiran kami untuk ketiga-tiga undangan parti hari jadi Wesley, Eddy dan Madi! Terlambat sedikit untuk memuatkan cerita kali ni ke dalam blog. Kami berbuka puasa di QBistro dan kemudiannya berparti karaoke di KTV Imbi Plaza. Paling happening of course tak lain tak bukan nyanyian lagu "Candy - Akan Ku Tunggu" dari Eddy. Sampai menjerit-jerit kegilaan dua orang peminat fanatik, tak lain tak bukan, Along dan...
Kaizar kat sebelah Birthday Boy menanti waktu berbuka...
Dah berbuka! Makan tak hengat dunia!
Balik umah diorang sat bersiap nak gi karoks!

Kisah Koleksi Kaizar Kini

Kisah Satu: Dua bulan lepas monitor 19" aku rosak, ada vertical lines as above, so aku gi antar Samsung kat Lowyat. Luckily it was still under warranty. Dekat sebulan gak aku tak terima kabar dari Samsung, aku terpaksa guna TV as monitor. So bila aku gi semula ke Lowyat, dia suruh aku kasi salinan resit asal sebab kedai tu tak dapat repair and kena anta kilang. So dengan sakit atinya pun aku kasi la resit. Seb baek aku bawak time tuh. Seminggu pastu aku da tak sabar aku call Samsung then diorang kata diorang akan tukar dengan monitor baru. Yeay. So bila aku gi buat kali ketiga, they were about to give me a new 19" monitor but then aku tanya kalau-kalau aku boleh add duit untuk dapatkan monitor 24". After a short discussion, aku pun dapat 24" dengan tambahan RM300 sahaja. Kalau ikutkan harga asal aku beli monitor 19" tu setahun lepas dalam RM900 dan harga pasaran sekarang ialah RM600. OKlah, consider susutharga lagi segala. Appynyer~~
Kisah Dua: Ari tuh ada Swatch promotion kat MidValley. Beli satu jam Swatch boleh pilih nak dapat beg Swatch yang besar gedabak tapi stylo atau steel tumbler. Memandangkan da beberapa bulan aku mengidam jam Mr.Punk, so aku pun gi tanya kat kakak kaunter Swatch. Diorang kata Mr.Punk da limited. Call2 OU, KLCC segala pun sama gak. So aku pun booking la Mr.Punk. Then beberapa ari pastu aku gi collect Mr.Punk! Kakak kaunter yang baik ati tu siap kasi aku beg besar gedabak ya amat itu + steel tumbler yang cun! Waa, beshnyer! Tetapi, beberapa ari pastu juga jam tu terjatuh dari atas laci aku dan da retak sikit kat sisi seperti yang tertera di dalam gambar. Huhu...
Kisah Tiga: Dah beberapa minggu berlalu tapi saje nak selit, muat dan pampang. Cute-mute tak baby donuts ni? Dua lagi baby donuts aku da bedal! Aku paling suke yang coklat-coklat sebab sedap tapi yang paling bawah tu, perisa pizza dan ntahpape tak sedap sangat. Strawberi pun sedap gak. Uish, pose pose! Terseliur sudah!

Cerita-cerita Teladan Ramadhan Episod 2

Rahsia Bilik Tidur
Alkisahnya diceritakan pada suatu malam seorang minah kilang yang baru balik dari krjanya dengan penuh kepenatan dan sakit-sakit sendi tulang, merasa terkejut apabila dia buka sahaja pintu rumah sewanya, semua kawan-kawannya, dari pelbagai kaum, bangsa, agama dan warna kulit sudah berada di dalam rumahnya dalam suatu pesta yang meriah. Dia yang terlampau kepenatan tidak smepat bertegur sapa dengan kawan-kawannya sebaliknya terus menuju ke kamar tidurnya dan alangkah terkejut lagi dirinya untuk kali kedua apabila dia melihat kamar tidurnya juga digunakan oleh housematenya untuk menganjurkan parti yang penuh bermoral itu. Minah yang bernama Minah itu pun berasa berang kah dengan housemate nya kerana menggunakan kamar tidurnya sesuka hati untuk satu tujuan, satu matlamat, iaitu berparti. Cuba anda fikir, apakah yang akan dilakukan oleh Minah?
Ye, Minah yang sudah naik hangin itu pun segera menghalau mereka-mereka yang berada di dalam kamar tidurnya. dan dia pun face to face dengan housematenya penuh nafsu amarah. Housematenya yang namanya dirahsiakan jadi kita panggil Siti Rahsia yang pada mula-mulanya tersenyum simpul di depan Minah terus mka merah padam dan terpaksa meng cover muka yang cantik dari semburan-semburan hujan yang basah lagi pedas dari Minah. Setelah habis tarbiyah dan taklimat, barulah kemarahan Minah reda dan dia pun bergerak semula ke kamar tidurnya. Semua kawannya yang menghadiri parti tersebut pun beransur-ansur meninggalkan parti tersebut dengan wajah-wajah yang begitu sugul, sedih dan keciwa.
Pintu kamar tidur Minah diketuk. Apabila Minah membuka pintu kamar tidurnya dengan ganas, terpancul muka Siti Rahsia. Sebelum sempat Minah melancarkan lebih banyak peluru-peluru berpandu dan bom-bom atom, Siti Rahsia berkata, "Selamat Hari Jadi Minah. Aku ingat nak buat surprise party untuk kau tapi tak jadi pulak" Sambil berkata, Siti Rahsia memberikan kepada Minah sebiji kek yang sudah siap berlilin 25 batang semuanya.
Minah menangis tidak berair mata...
Moral of the story? Happy Birthday to you!

Cerita-cerita Teladan Ramadhan Episod 1

Anda Tonton TV atau TV Tonton Anda?
Ada seorang budak namanya dirahsiakan, jadi kita panggil Rahsia. Rahsia ni kerjanya tengok TV tiap-tiap hari. Ye lah, budak lagi, what do you expect. Dia ni siang ke malam, malam ke siang, hari-hari, minggu-minggu dan bulan-bulan tengok TV. Sampaikan bukan dia sahaja tengok TV, TV pun tengok dia, mana taknya, tidur pun depan TV. Breakfast, lunch, tea, dinner, supper pun semuanya depan TV. Memang kaki TV lah katakan. Bukan setakat tu je, jiran-jiran sebelah-menyebelah rumah Rahsia pun selalu complain dengan mak bapak Rahsia yang malam-malam diorang tak boleh tidur sebab dengar bunyi bising TV rumah Rahsia, manakala siang-siang, baby-baby yang masih kecil dan masih cute pun tidak mendapat beauty sleep nya. Jawab mak bapak Rahsia, "Biasalah, budak-budak". Naik angin dan histeria jiran-jiran mendengarnya tapi mereka hanya berkata begini untuk menyedapkan hati, "Takpelah, jiran"
Dijadikanlah cerita pada suatu malam yang hening, hanya suara dari TV rumah Rahsia sahaja yang memecah kesunyian malam tersebut dengan lagu-lagu MTV, tembak-menembak filem aksi, adegan-adegan luar biasa filem romantik dan gelak ketawa filem komedi. Namun Rahsia ketika itu sudah pun ketiduran di depan TV seperti biasa. Dan ketika itulah, kelihatan samar-samar bayang-bayang dua orang manusia merangkak-rangkak di depan rumah Rahsia. Mereka ni rupa-rupanya dua orang perompak terkenal yang sudah sebelas kali masuk lokap tapi berjaya memboloskan diri, dan sebelas kali juga masuk "Wanted" list pihak polis. Alkisahnya mereka plan hendak merompak rumah Rahsia pada malam tersebut. Ketika menjenguk dari tingkap, mereka melihat Rahsia yang sedang tidur di depan TV yang dipasang suarnya kuat-kuat. Perompak pun berdiskusi sesama sendiri, "Ini chance baik, kita boleh pecah masuk rumah ni 100% sukses!"
Maka, dua perompak tu pun menggunakan grill, gergaji, hammer, minyak ikan belacak, pembaris dan segala equipment yang dibawa untuk memecah masuk rumah Rahsia. Namun Rahsia dan ibubapanya tidak juga terbangun-bangun dari tidur lena mereka dek kerana bunyi TV yang bising itu. Setelah berhasil memecah masuk rumah tersebut, perompak-perompak tersebut pun dengan senang-lenangnya juga memindahkan segala barang-barang di dalam rumah tersebut ke dalam lori balak yang dipinjam mereka dari kedai meminjam lori. Mereka mengangkut set karaoke lengkap audio canggih, kipas-kipas siling, Xbox 360, Wii, PS3, almari lengkap baju-baju raya, dan set sofa 3+1. Setelah kepenatan, mereka membuka peti ais sekejap dan minum air tin Kacip Fatimah untuk menambah tenaga dan mereka mengangkut sekali peti ais tersebut dan segala benda yang ada di dalam rumah tersebut termasuk kereta BMW dan Mercedes Benz ibubapa Rahsia. Sepanjang proses angkut-mengangkut itu, Rahsia dan ibu bapanya tidak juga bangun kerana perompak-perompak tersebut membiarkan TV tersebut ON.
Malang tidak berbau, ketika perompak-perompak tersebut sedang mengambil barang-barang kemas ibu Rahsia, ibunya terbangun dan cuba menjerit tetapi mulutnya segera ditutup oleh perompak tersebut. Kerana ketakutan, ibu Rahsia dibunuh dengan kejam oleh perompak-perompak tersebut. Bunyi jeritan yang kuat oleh isterinya yang tidur di sebelahnya mengejutkan bapa Rahsia tapi oleh kerana menyangka bunyi tersebut hanyalah dari salah satu filem thriller yang sedang ditonton oleh Rahsia, si bapa pun menyambung semula tidur. Oleh kerana panik, si bapa pun dibunuh dengan sadis oleh si perompak. Memang padan betul perompak-perompak ini dimasukkan dalam "Wanted" list.
Selesai segala kerja rumah dan projek pembersihan yang dilakukan, perompak-perompak itu pun join sebentar menonton TV bersama Rahsia yang masih tidur terbiasa dengan bunyi bising TV. Pada mulanya salah seorang perompak itu bertanya kepada perompak yang satu lagi sama ada mereka perlu membunuh budak itu juga atau tidak. Kepada soalan itu si perompak yang satu itu menjawab, "Takpa lah, budak-budak lagi"... Mereka pun menamatkan misi malam itu dengan memandu dua buah lori sarat barang-barang dari rumah Rahsia yang tinggal tilam tempat Rahsia tidur dan sebuah TV yang masih bising memecah keheningan malam....
Moral of the story? Tanyalah diri anda, apakah anda yang sedang menonton TV atau TV sedang menonton anda? Fikir-fikirkanlah dan selamat beramal!

Watch: Land of the Lost, Up 3D and Dance Flick

Comedy films round-up!
Land of the Lost is a fascinating movie about time warp, dinosaurs, aliens, ape man and everything in between, all the crazy stuffs that always lure me to watch a movie. The plot is predictable and lots of sexual jokes (boobs!), toilet jokes (drinking dinosaur's pee, escaping from a dinosaur's ass) and also contain a long draggy drug scene. What I learn from the movie is that dinosaurs do have a brain of the size of a pea, but be reminded that back in the Stone Age, the size of a pea is as huge as a boulder. And we've missed the last scene where after the rolling credits, a dinosaur's egg left in the studio hatched into a baby Sleestak, the bad alien. Well, okay...
Up! One of my most-awaited animation movie! It's about a grumpy old man taking an adventure he dreamed to have since childhood, bringing along his floating house with lots of balloons, and stucked with an over-optimistic scout boy who just want to complete his Wilderness Explorer badge. On the road to Paradise Falls, they met a talking dog, a rare bird species and the old man's childhood hero, a discredited adventurer who ends up dying as a villain. It's not a perfect movie and some of reviewers labeled the move as "depressing" but I find it enjoyable. The best part is absolutely the floating house. Some of the scenes are pure laughs, some are real action and some just plainly sad but overall not that bad to watch.
Dance Flick is gay, it is totally a gay spoof movie parody. Almost all the jokes in the movie are gay jokes. The film has been heavily censored in Malaysia but that's not the real reason why the movie sucks. It's just trying too hard to be funny that it's not fun at all. No pure laugh stocks. Watching the film in a cinema full with stupid brats who cursed, clapped and annoyingly laughed at inappropriate moments all the time doesn't help it either. Steer away from this movie at all cost. Don't watch this movie even if it's the only movie available. Consider yourself warned.

Watch: Hannah Montana: The Movie

Please, please, please watch Hannah Montana: The Movie, even if you are not a big fan of her! This is the best family movie ever! Put aside your bias judgment on her and just enjoy the movie. From the start of the movie till the end, it is so entertaining and emotionally-involved and never felt like any other teenager's movie. Beginning with the very familiar "Best of Both World" mix theme song (with a brief head-spining Hawaiian version of the song and repeated sentence due to damaged CD! LOL LOL!), the tune just sucked you right into the movie.

I am a self-confessed die-hard fan of Disney Channel Original series and one of them is Hannah Montana. A tween I'm not but yet, I just grow fond to the series over the years. Putting that aside, the shift between the drama series and the movie is done smoothly and worthy to be put on the silver screen. The story of the film is simple, about a spoiled teenage superstar finding back her own long-forgotten root.

The first few sequences in the movie are all great and fun and keeps me laughing hysterically, about how Miley can't get into her own concert and resorted to driving a golf cart, the catfight between divas, namely Tyra Bank and Hannah Montana herself over a pair of shoes (LOL! Tyra's cameo so funny!), and then the movie began to move into a deeper, emotional scenes about the friendship between Miley and her BFF, Lilly during the latter's 16th birthday bash. One of the most emotional scene in the movie would absolutely be during the spinning door scene between Miley, Travis, whom Miley has a crush and an unnamed little girl, I just felt on the verge of crying, it touched my heart!

Vanessa Williams, recently famous for being the evilish Wilhemina in Ugly Betty, has yet again putting back the high heels for her character as Hannah Montana's fussy publicist in the movie. Miley's friends, Rico and Oliver also made a brief appearance in the movie. Justin, Miley's brother doesn't do much in the movie either. All songs in the movies are very catchy and fine especially Howdown Throwdown and The Climb. The end scene where she sang The Climb song is totally inspiring, "Life's a climb, but the view is great". So true, so true! Hannah Montana/Miley Cyrus, you rock! Now, Kaizar, back to earth...