Kisah Koleksi Kaizar Kini

Kisah Satu: Dua bulan lepas monitor 19" aku rosak, ada vertical lines as above, so aku gi antar Samsung kat Lowyat. Luckily it was still under warranty. Dekat sebulan gak aku tak terima kabar dari Samsung, aku terpaksa guna TV as monitor. So bila aku gi semula ke Lowyat, dia suruh aku kasi salinan resit asal sebab kedai tu tak dapat repair and kena anta kilang. So dengan sakit atinya pun aku kasi la resit. Seb baek aku bawak time tuh. Seminggu pastu aku da tak sabar aku call Samsung then diorang kata diorang akan tukar dengan monitor baru. Yeay. So bila aku gi buat kali ketiga, they were about to give me a new 19" monitor but then aku tanya kalau-kalau aku boleh add duit untuk dapatkan monitor 24". After a short discussion, aku pun dapat 24" dengan tambahan RM300 sahaja. Kalau ikutkan harga asal aku beli monitor 19" tu setahun lepas dalam RM900 dan harga pasaran sekarang ialah RM600. OKlah, consider susutharga lagi segala. Appynyer~~
Kisah Dua: Ari tuh ada Swatch promotion kat MidValley. Beli satu jam Swatch boleh pilih nak dapat beg Swatch yang besar gedabak tapi stylo atau steel tumbler. Memandangkan da beberapa bulan aku mengidam jam Mr.Punk, so aku pun gi tanya kat kakak kaunter Swatch. Diorang kata Mr.Punk da limited. Call2 OU, KLCC segala pun sama gak. So aku pun booking la Mr.Punk. Then beberapa ari pastu aku gi collect Mr.Punk! Kakak kaunter yang baik ati tu siap kasi aku beg besar gedabak ya amat itu + steel tumbler yang cun! Waa, beshnyer! Tetapi, beberapa ari pastu juga jam tu terjatuh dari atas laci aku dan da retak sikit kat sisi seperti yang tertera di dalam gambar. Huhu...
Kisah Tiga: Dah beberapa minggu berlalu tapi saje nak selit, muat dan pampang. Cute-mute tak baby donuts ni? Dua lagi baby donuts aku da bedal! Aku paling suke yang coklat-coklat sebab sedap tapi yang paling bawah tu, perisa pizza dan ntahpape tak sedap sangat. Strawberi pun sedap gak. Uish, pose pose! Terseliur sudah!

1 comment:

  1. haiyo... i x perasan plak entry ni. tp i nk komen gak. jam baru ori n bole retak bila jatuh. haiyo swatch. trok nye quality. bole x?

    ReplyDelete