Read: Saga Artakusiad - Ahmad Patria Abdullah 1988-2010

Ini adalah keenam-enam buku Saga Artakusiad karya Ahmad Patria Abdullah yang diterbitkan oleh DBP. Permata Aurorius & Kota Arialun pada tahun 1987 (sewaktu Kaizar berumur 3 tahun lagi), Kembar Artakus pada tahun 1988, Petua Azkram pada tahun 1991 manakala Puteri Alindalia & Pedang Aurora pada tahun 1993.
Ini pula Saga Artakusiad yang diterbitkan semula pada tahun 2010.

Buku ketujuh, Lagenda Numerius (2004) dan buku kelapan Cabaran Lodra (2012)
Peta bumi Aurora
 Nampaknya hasrat untuk mendapatkan Saga Artakusiad edisi baru di pesta buku PWTC terpaksa ditunda...

13 comments:

  1. saudara
    kat mana nak dapatkan buku2 artakus ni
    dah puas mencari
    boleh order online

    ReplyDelete
  2. siapa tahu, terbitan 2010 saga artakusiad olahan semula ke atau reprint balik buku2 asal tahun 80 an dulu. saya dapat email dari penulis, bab 1 dan 2 buku permata aurorius yang diolah semula tahun 2009, kurang best berbanding karya asal

    ReplyDelete
  3. X tau plak ada buku ke-7 n cadangan buku ke -8. Erm mula baca sejak darjah 3 tahun 1988..arap2 Artakus dah ambik langkah yg lbh knkrit dlm hubungan dia dgn Laira haha..

    ReplyDelete
  4. tahniah kepada abg pat... kerana dapat mewujudkan karya yang hebat macam seperti novel Harry Potter n Lord of The Ring... cuma bila agaknya dapat diterjemahkan dalam filem pulak???

    ReplyDelete
  5. Ok, misi terbaru: Cari koleksi Saga Artakusiad.

    -iramahati-

    ReplyDelete
  6. nak tanya...ada ker sambungan pada siri ke-6 saga artakusiad (buku 7 n seterusnya)? Jika ada ...mana nak dapat?

    ReplyDelete
  7. Salam :)
    Sambungan Lagenda Numerius dah kuar... Cabaran Lodra!

    ReplyDelete
  8. buku ke-7: lagenda numerius keluar tahun 2004, dah habis di pasaran tapi dengarnya bakal reprint.
    buku ke-8: cabaran lodra. di pasaran sekarang. grab cepat2 sebelum pupus! try google for the official distributors.
    anon: yeah, would be great kalau difilemkan. lagi best kalau enam buku pertama dibuat special edition kulit tebal. mesti lagi popular dan laku!

    ReplyDelete
  9. boleh tak sesiapa maklumkan kepada saya dimana saya boleh dapat buku siri ke 7. saya from sabah. kalau ada pembekal saya nak beli dari anda. alamat email saya cgukhairul76@gmail.com

    ReplyDelete
  10. wah.. aku dari sekolah rendah duk cari ending citer ni.. mne nk dpt nih..

    ReplyDelete
  11. boleh cuba mendapatkannya dari http://www.gapuraloka.com/ :)

    ReplyDelete
  12. Kulit novel2 versi asal Saga Artakusaid (1988 - 1993) adalah yang terbaik sb mcm ada 'feel'. Ada seni. Yg versi baru tu mcm terlalu komersil, ala2 mee segera... Huhu ~ cite ni memang best la!

    ReplyDelete
  13. dear guys.
    penulis ahmad patria now tgh nak launch cerita sampingan for saga artakusiad. named aristokra. but he need 1k FB shared for aristokra. mohon kawan2 tlg share his book dlm FB PTS. dated 21 Jan 2016.

    ReplyDelete