Kajian Projek-Projek Perumahan Presint 11, Putrajaya


Takde lah kajian sangat pun sebenarnya, saje kasi gempak title. Best tengok projek2 perumahan kat Presint 11, Putrajaya ni. Ada PR1MA, Palma, The Pines, The Thymes, Natura, Terra, Vera, Myra, Pelangi Residence. (jauh sebelah kanan boleh tengok Garden Residence @ Cyberjaya). Area ni diorang panggil Urban Green Enclave. Kebanyakan projek kat P11 ni dah launch lama, dalam tahun 2011 camtu dan siap dalam tahun 2013-2014. Ada jugak yang launch dalam tahun 2012 (last sekali cek Pelangi Residence final unit dalam penghujung tahun 2013 sold out) dan akan siap dalam tahun 2015-2016. Ni antara list2 projek di bawah Putrajaya Holdings Sdn Bhd:


Kalau tengok map kat bawah ni (ni berdasarkan maklumat-maklumat yang digoogle), ada sedikit lagi kawasan kat area Myra dan Pelangi Residence yang belum announce projek. Kalau ikut kata geng PJH tempohari, ada projek perumahan teres yang affordable (400k - 600k maybe?) akan dilancarkan dalam tahun ni, kalau tak pertengahan mungkin hujung tahun. So, kemungkinan besar kat area-area situ lah. Sebabnya kalau kat P8, P12, P14 dan P18 fokus projek perumahan mahal2. Lagi-lagi dengar-dengar cerita harga rumah nak turun dalam tahun ni dan tahun depan. Bagi yang memang berniat dan berkeinginan untuk menjadikan Putrajaya sebagai tempat kediaman, inilah masa yang terbaik!




10 comments:

  1. Hi any idea rumah terrace putrajaya under 600k?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya dah takde. last i saw untuk pelangi residence kat presint 11

      Delete
  2. btul ke hrga rumah nk turun? agk2 kalau amik umh ppa1m bbaloi ke x? atau better amik umh landed je kalau btul hrga umh nk turun. tgh dlm dilema.. kot2 awk bley bg pndpt ke.. tqvm in adv 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumours sahaja. harga rumah naik jugak. ppa1m is good kalau nak stay sebab moratorium lama kan. kalau nak beli kat putrajaya landed agak mahal. depends on budget jugak :)

      Delete
    2. ooo.. igt awk buat ayat based on kajian.. hehe.. sbnrnye tgh aim nk apply umh teres under csru.. tp tu la, xtau bila akan bjaya ditwrkan & hrga masa tu brp. tp takot kalau dh amik ppa1m.. dh xlayak plak ditwrkan umh teres under csru.. kalau awk amik mane?

      Delete
    3. saya dah ambil kat dwiputra presint 15

      Delete
    4. Oo mesti best kan..siap ade gym, pool etc.. npe xamik teres ek?

      Delete
    5. teres kat putrajaya dah mahal sangat hehe

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete