Pelangi Residence, Presint 11, Putrajaya

Alhamdulillah, urusan pembelian rumah Dwiputra Residence, Presint 15 berjalan dengan lancar, tinggal menghitung hari untuk siap dan duduk di rumah baru, Inn Shaa Allah penghujung tahun hadapan.

(Klik untuk besarkan gambar)

Dalam masa yang sama, setiap kali merenung ke luar jendela rumah sewa sekarang (Pangsapuri Putra Damai, Presint 11), aku lihat projek Pelangi Residence yang dijadualkan siap awal tahun hadapan sudah nampak rupa bentuknya. Memang rumah idamanku: landed, dalam range harga 400k++ (selepas CSRU), lokasi di dalam Putrajaya dan freehold. Kalau tak silap last unit dijual pada penghujung tahun 2013, time tu baru kuar dari DPA. This is the one project that got away. Ada juga terbaca dari blog mereka yang berjaya dapat unit CSRU di sana:

http://untuqsemua.blogspot.my/2013/12/peluang-antara-nikmat-dugaan-pelangi.html
http://untuqsemua.blogspot.my/2014/01/terima-surat-tawaran-beli-rumah-rm458k.html
http://untuqsemua.blogspot.my/2014/02/rumah-freehold-pertama.html

(Unit paling murah adalah intermediate unit type A2, RM610,888.00 dan selepas CSRU RM458,166.00)


(Lokasi Pelangi Residence di Presint 11)


(Site plan Pelangi Residence 1: Type A1 - B3, Pelangi Residence 2: Type C1 - D2)


(Floor plan Unit A2)I wish there will be more affordable projects like Pelangi Residence in Putrajaya but I think it's not possible. Paling murah pun mungkin dalam RM600k lepas ni. Inn Shaa Allah, kalau ada rezeki dan umur panjang, dalam 10 tahun kelak bolehlah start beli rumah landed pulak, seboleh-bolehnya dalam kawasan Putrajaya jua. Amin.

More info on Pelangi Residence:
http://www.pjh.com.my/properties/pelangi/
http://www.pjh.com.my/properties/pelangi/pelangi-residence/
http://www.pjh.com.my/properties/pelangi/pelangi-residence-2/

4 comments:

 1. Hi, mau tanya mun kitak tau siney ada rumah sewa kat area putrajaya. Area nok safe la untuk perempuan, sebab kmk pun baru ja keja kat KL sitok. TQ

  ReplyDelete
  Replies
  1. Try carik di Pangsapuri Putra Damai, Presint 11, mun sik di Pangsapuri Putra Harmoni, Presint 9. Putrajaya sitok OK inn shaa Allah.

   Delete
 2. Tahniah pd owner. Tengah VP~

  ReplyDelete
 3. pok,mun u kenal mana2 your neighbour / or urself who needs house defects inspection for your new home, let me know. Kelak I give u good rates.

  0193880747

  ReplyDelete