Top 5 Iklan Raya Tahun 2017

No.1: Iklan Raya TNB 2017 - Dugaan Raya Aida
Iklan ni memang top dan set the tone for other ads to follow. Superb production from cinematography, special effect, sound, script, lighting, acting, everything! Terus rasa tak sabar nak sambut Raya!

No.2: Raya, the Traveloka Way
Taking cue from iklan TNB, iklan traveloka ni memang catchy & on point. Ulang-ulang pun tetap best. The song, the action, color grading, even the destinations mentioned: Bali, Korea & Bangkok are all my favourite spots! Terus rasa nak melancong walaupun duit dah kena pancung.

No.3: UDA - Misi Hari Raya
Yang ni kelakar sebab teringat zaman budak2 kecik dulu gi rumah2 jiran makan kuih (especially almond london, batang buruk, semperit), minum air tin (Sarawak hidang air tin k time raya) pastu dapat duit raya. Muka budak2 ala2 along kutip hutang takleh tahan haha

No.4: Pelaburan Mara - Yatim Piatu di Hari Raya
Iklan ni memang sedih berabis. Sebak rasa di dada. Rasa macam ada lump in throat nak tahan nangis. Pelakon-pelakon pun hebat-hebat belaka. Rasa macam tengok full movie pun ada.

No.5: TM - Keajaiban Ramadan
Jalan cerita iklan TM ni memang menarik. Feeling jugak bila tinggal keseorangan time2 raya ni dan rasa dihargai bila ada orang yang ingat kat kita. Huhu...

p/s: kalau rajin nanti nak tambah jadi Top 10 :)P

No comments:

Post a Comment